اتاقک آکوستیک
اتاقک آکوستیک دو جداره بدلیل نوع کاربری و استفاده آن در محیط هایی که صدای بسیار زیادی تولید می کنند باید با دقت ساخته شود و نیاز به ساختار و اسکلت محکم و ایزولاسیون صوتی قوی دارد. در ساخت اتاقک آکوستیک دو جداره عمدتا از دولایه ام دی اف با پوشش میانی عایق پشم سنگ به همراه فوم پلی اتیلن یا فوم ریباند استفاده می شود و نمای داخلی آن را می توان گاه دیوارپوش یا ام دی اف نصب کرد و گاه با عایق های اسفنجی شانه تخم مرغی یا فوم هرمی پوشاند.
از این اتاقک ها معمولا در غالب اتاقک تست صدا برای اندازه گیری و تست صدای قطعات و دستگاه های کوچک در کارخانه ها یا محیط های اداری که میزان صدای بالایی دارند استفاده می شود. از اتاقک آکوستیک دو جداره برای کاهش صدای دستگاه های پر صدا که در کارخانه های صنعتی باعث ایجاد آلودگی صوتی بیش از حد استاندارد شده و به گوش آسیب می رسانند استفاده می شود.
در یک جمع بندی می توان گفت که انجام آزمایشات و تست صدا برای برخی تولیدات و قطعات، کاهش آلودگی صوتی دستگاه ها در بسیاری از کارخانه های صنعتی، صدای فرز و مینی فرزهای نجاری که در کارگاه های کوچک و بعضا در برخی از واحدهای مسکونی استفاده می شوند و از همه مهمتر کاهش آسیب های وارده به شنوایی گوش افراد در محیط های پر صدا را می توان با استفاده از نمونه های بسیاری از اتاقک های آکوستیک دو جداره عملی کرد.
اتاقک ضبط پرتابل
ساخت استودیو صدابرداری هزینه هایی را در پی دارد. ملک های استیجاری برای اینکار مناسب نیستند یا بهتر است بگوییم چندان منطقی نیست که در چنین ملک هایی اقدام به ساخت یک استودیو با هزینه های بالای امروزی کرد. اتاقک ضبط صدا پرتابل برای افرادی که موقعیت ثابت نداشته و قصد پایین آوردن هزینه ها را دارند، می تواند بسیار مناسب باشد. هر چند که نا گفته نماند که به نسبت ابعاد و بضاعت این اتاقک ها باید از آنها توقع داشت.
هرچند که استودیوهای بزرگ کارایی بهتری دارند اما اتاقک ضبط صدا پرتابل هم در اندازه خود و به نسبت نیاز ما کاربردیست. بعضا این اتاقک ها را می توان بصورت استودیو پرتابل صدا طراحی کرد تا بتوان براحتی آنها را از مکانی به مکان دیگر جابجا کرد. این اتاقک ها برای کارهایی مانند ضبط نریشن (گویندگی)، دوبله های ساده، ضبط ساز، ضبط ووکال و در بعضی مواقع ضبط های نیمه حرفه ای موسیقی بسیار مناسب هستند.
اتاقک ضبط صدا پرتابل باید حتما با دولایه ام دی اف یا چوب با لایه میانی عایق ایزولاسیون صدا که معمولا پشم سنگ، فوم ریباند و فوم پلی اتیلن هستند، ساخته شود. نمای داخلی و سقف این اتاقک ها با عایق های اسفنجی از جمله هرمی، شانه تخم مرغی، فلکسی پنل، ام دی پلاس و ... پوشانده می شود. برای اتاقک ضبط صدا پرتابل معمولا درب آکوستیک با روکش چرمی و یا درب پی وی سی با شیشه دو جداره در نظر گرفته می شود.
اتاقک شنوایی سنجی
سنجش میزان شنوایی افراد با اتاقک شنوایی سنجی یا همان اتاقک ادیومتری انجام می شود. فرد وارد این اتاقک شده و ادیولوژیست (شنوایی سنج) توسط دستگاه شنوایی سنجی با ارسال پالس هایی به گوش او، میزان افت شنوایی را اندازه می گیرد. این اتاقک ها که به اتاقک آکوستیکی شنوایی هم معروف هستند شباهت بسیاری به اتاقک های آکوستیک و استودیوهای پرتابل صدا دارند.
هرچند که حساسیت اتاقک شنوایی سنجی نسبت به اتاقک های ضبط موسیقی و خوانندگی کم تر است اما باید توجه داشت که در زمان ساخت اتاقک آکوستیک ادیومتری مسائل مربوط به آکوستیک داخل اتاقک به درستی رعایت شود تا شرایط لازم جهت تست دقیق شنوایی را فراهم آورد. این کابین ها بیشتر در ابعاد 120*120 یا 150*150 سانتیمتر و به ندرت هم در ابعاد 200*200 سانتیمتر و از جنس چوب یا ام دی اف بهمراه عایق های مناسب که عمدتا ابرهای آکوستیک یا فوم های جاذب صدا هستند ساخته می شوند.
برای ساخت اتاقک آکوستیک ادیومتری در بیشتر مواقع از یک لایه ورق ام دی اف یا چوب و یک لایه عایق اسفنجی یا پنل آکوستیک استفاده می شود و دیواره آن تک جداره است. یک ویزور (پنجره ثابت) جهت ارتباط ادیولوژیست و فرد داخل اتاقک در محل مناسبی از یک ضلع اتاقک تعبیه می شود. بسیاری از مراکز سنجش شنوایی، کلینیک های طب کار، درمانگاه های گوش و حلق و بینی و بیمارستان ها از اتاقک شنوایی سنجی استفاده می کندد.
سایلنت باکس
با ساخت باکس آکوستیکی جعبه کوچکی بنام سایلنت باکس ایجاد می شود که با ام دی اف ساخته می شود و به مانند اتاقک های آکوستیکی می توان آنرا تک جداره یا دوجداره طراحی کرد. این جعبه های کوچک معمولا در غالب اتاقک پمپ آب، ایزو کب (باکس رکورد)، باکس ماینر و کابینت آکوستیک قابل استفاده است. ساخت باکس آکوستیکی بسته به نوع کاربردشان متفاوت است و تقریبا در ابعاد 100*100 سانتیمتر ساخته می شوند.
برای ساخت باکس آکوستیکی ماینر حتما باید علاوه بر ایزوله صوتی و دوجداره بودن کابین توجه به گردش جریان هوا نیز داشت تا عمر دستگاه کوتاه نشود. باکس آکوستیکی ماینر طراحی مختص به خودش را دارد. ایزو کب ها که برای نوعی ضبط موزیک ساخته می شوند معمولا در دو حالت تک جداره و دو جداره ساخته می شوند و داخل باکس نیز با عایق اسفنجی که عمدتا از نوع عایق شانه تخم مرغی، عایق هرمی، عایق کرکره ای و فلکسی پنل است پوشانده می شود.
آلودگی های صوتی ناشی از صدای پمپ های آب که بیشتر در ورودی ساختمان ها و در زیر پله تعبیه شده اند، صدای بسیار بالای کمپرسورهای هوا که در محیط کارگاه ها و حتی در اماکن مسکونی بکار گرفته می شوند و خلاصه بسیاری از این موارد صداهای ناهنجار و گوش خراش را می توان با ساخت باکس آکوستیکی یا همان سایلنت باکس به حداقل رساند و بعضا آنها را تا حدودی حذف کرد.